Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.12.2007

Organizatiile jurnaliştilor condamna incidentul in care a fost implicata jurnalista din R. Moldova

O jurnalistă din Republica Moldova, colaboratoare a unei publicaţii ruse cunoscută pentru reportajele de investigaţie privitoare la Kremlin, nu a mai putut intra pe teritoriul rus după o deplasare în scopuri profesionale, iar organizaţiile jurnaliştilor au condamnat incidentul, relatează AFP.

Natalia Moraru, care venea dintr-o deplasare în Israel sâmbătă noapte, a aflat în zona de verificare a paşapoartelor de pe aeroportul Domodedovo din Moscova că serviciile de securitate ruse refuză să-i permită intrarea în Rusia, a spus New Times.

"Grănicerii nu au dat niciun motiv şi niciunul nu şi-a dat numele. Ei au spus că aş putea obţine explicaţii de la ambasada Republicii Moldova din Moscova", a spus Moraru la radio Echo Moscova. "Cel mai probabil este vorba despre ultimul meu articol intitulat ' Banii ascunşi ai Kremlinului', care descrie cum au fost finanţate alegerile de către administraţia prezidenţială", a spus jurnalista.

Articolul publicat la 10 decembrie, citând bancheri şi responsabili politici, povesteşte cum Kremlinul a controlat fluxurile financiare ale partidelor în cursă pentru legislativele din 2 decembrie.

Moraru a luat avionul spre Republica Moldova duminică, a informat New Times.

Un responsabil al aeroportului a confirmat că jurnalista s-a aflat pe aeroportul Domodedovo.

Potrivit Reuters, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor a cerut OSCE şi Consiliului Europei să investigheze cazul. "Această acţiune constituie o încălcare şocantă a libertăţii presei şi este în mod clar un avertisment către ceilalţi să nu încerce să dezvăluie partea întunecată a politicii din Rusia modernă", a declarat Aidan White, secretar general al organizaţiei.

Preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Rusia, Vsevelod Bogdonov, a condamnat incidentul şi a spus că organizaţia sa va protesta.Sursa: NewsIn

Editor Andreea Simionescu

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus