Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.12.2007

Dionisie Antocel: Primaria Chisinau este vinovata de sistarea livrarii apei calde catre consumatorii din municipiul Chisinau

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, din lipsa de mijloace financiare pentru achitarea gazelor naturale, a energiei electrice si termice, apei, care sint necesare pentru functionarea sistemului centralizat de termificare, la 10 decembrie 2007 SA „Termocom” a sistat livrarea apei calde menajere tuturor consumatorilor din municipiu. Acest fapt a fost cauzat de refuzul Primariei Chisinau de a achita datoria fata de intreprindere in valoare de 149 mln lei, care constituia compensarea tarifului din bugetul municipal, sau, cel putin, a unei parti din aceasta datorie.

Vineri, 14 decembrie curent, Judecatoria economica de circumscriptie Chisinau s-a pronuntat in favoarea SA „Termocom” asupra cazului de restituire a datoriei in suma de 149 mln lei de catre Primaria municipiului Chisinau si a obligat Primaria si CMC sa achite aceasta suma.

In opinia administratorului SA „Termocom”, Dionisie Antocel, expusa in cadrul unui briefing improvizat imediat dupa pronuntarea deciziei instantei de judecata, decizia era una asteptata si este, in primul rind, in favoarea consumatorului. Ea deschide calea atit spre solutionarea problemei reluarii livrarilor de apa calda, cit si spre evitarea unor consecinte social-economice grave. Este necesar ca Primaria sa se conformeze deciziei instantei de judecata si sa transfere in cel mai scurt timp o suma de minimum 30-40 mln lei, concomitent sa vina la masa de negocieri cu un grafic de achitare a datoriei.

Daca Primaria nu va proceda astfel si va contesta decizia instantei de judecata, in timp ce populatia e fara apa calda si poate ramine fara caldura, asta ar insemna o batjocora in adresa consumatorilor, un act de cinism si care va demonstra cit costa declaratiile precum ca reprezentantii Primariei activeaza in interesul consumatorilor.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus