Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2007

Un seminar derulat in colaborare cu Parlamentele Letoniei si Suediei va avea loc la Chisinau

Un seminar cu genericul „Experienţa Regatului Suediei şi Republicii Letonia în procesul de integrare europeană” va avea loc în Parlamentul de la Chişinău între 17 – 18 decembrie curent, în cadrul Proiectului trilateral de consolidare a capacităţii instituţionale a Legislativului Republicii Moldova, derulat in colaborare cu Parlamentele Letoniei şi Suediei, cu asistenţa SIDA, a comunicat serviciul de presa si imagine al Legislativului.

Acţiunea va antrena discuţii şi transfer de experienţă între parlamentarii şi funcţionarii din Parlamentul moldovean şi din forurile legislative de la Stockholm şi Riga. În acest sens la Chişinău vor sosi la 16 decembrie curent delegaţii ale instituţiilor parlamentare suedeză şi letonă. 

Parlamentarii moldoveni şi funcţionarii Aparatului Legislativului se vor familiariza cu procesul de armonizare a legislaţiei naţionale cu cea comunitară, cu mecanismele de implicare a societăţii civile în procesul de luare a deciziilor şi implicare a cetăţenilor în procesul de integrare europeană.

Omologii suedezi şi letoni vor vorbi despre rolul Parlamentului Suedez în procesul de aderare la Uniunea Europeană şi acţiunile instituţiei legiuitoare de după aderare la blocul european, precum şi despre experienţa Letoniei în coordonarea procesului de integrare europeană. 

Seminarul va aborda rolul care îi revine Parlamentului în procesul de integrare europeană şi  acţiuni necesare pentru întărirea capacităţilor din perspectiva unui deputat.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei parlamentare suedeze vor împărtăşi experienţa acestei ţări în promovarea interesului naţional şi cooperarea stabilită între Parlamentul Suediei, Parlamentul European şi alte parlamente naţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus