Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.12.2007

Misiunea OSCE in Moldova a premiat castigatorii concursului de fotografie

Câştigătorii concursului de fotografie “Imaging Moldova - Diversity and Identity”, organizat de Misiunea OSCE în Moldova, au fost anunţaţi vineri, 14 decembrie, premiul întâi fiind acordat lui Iurie Foca.

Fotografia lui Foca “Sătencele” a fost selectată de un juriu independent din cele 800 de lucrări prezentate de către 85 fotografi.

Dorin Nicolăescu-Mustaţă a obţinut premiul doi, iar premiul trei a fost împărţit de către Egor Tetiuşev şi Octav Esinencu.

„Lucrările câştigătoare, precum şi cele selectate pentru a fi prezentate în cadrul expoziţiei reflectă viaţa în Moldova, diversitatea acesteia, tradiţiile sale bogate şi evoluţiile moderne”, a mentionat Gottfried Hanne, Şeful interimar al Misiunii, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor.

Misiunea a organizat acest concurs cu scopul de a consolida presa liberă şi profesionistă din Moldova, de a oferi  fotografilor locali oportunitatea de a-şi împărtăşi viziunile şi talentul, dar şi de a creşte expunerea fotografiei documentare în ţară.

În componenţa juriului au intrat Vasile Botnaru, şeful biroului Radio Europa Liberă de la Chişinău, Corina Cepoi, director al Centrului Independent de Jurnalism, regizorul şi actorul Mihai Fusu, Irina Grabovan, director al Galeriei AoRTa şi Roman Iagupov, solistul trupei Zdob şi Zdub.

Cele mai bune 50 de fotografii vor fi prezentate în cadrul expoziţiei găzduite de Misiunea OSCE în Moldova până la 5 Ianuarie 2008.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus