Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.12.2007

Chisinaul a trimis Tiraspolului lista cu propruneri de realizare a proiectelor social-economice commune

Serviciul de presă al Ministerului Reintegrării a difuzat un comunicat de presă cu următorul continut:

„În scopul realizării iniţiativelor Preşedintelui Republicii Moldova privind consolidarea încrederii şi securităţii în contextul procesului de soluţionare a problemei transnistrene, Guvernul Republicii Moldova a aprobat lista şi componenţa grupurilor de lucru sectoriale în domeniul economiei şi comerţului; dezvoltării infrastructurii; asigurării funcţionării viabile a căii ferate; ocrotirii sănătăţii şi a problemelor sociale; învăţămîntului, ştiinţei şi tineretului; demilitarizării şi consolidării securităţii; ajutoarelor umanitare; şi a agriculturii.

Grupurile de lucru au definitivat tematica discuţiilor cu reprezentanţii regiunii transnistrene pentru elaborarea ulterioară a proiectelor comune şi a mecanismelor de realizare a acestora în contextul procesului reglementării transnistrene.

Pe data de 13 decembrie 2007 Ministerul Reintegrării a transmis lista elaborată a propunerilor pentru discuţie dlui Valeri Liţkai, Reprezentant pentru probleme politice în procesul de negocieri pentru reglementarea problemei transnistrene din partea Transnistriei. Concomitent, tematica discuţiilor elaborată de grupurile de experţi a fost transmisă pentru informare tuturor participanţilor la procesul de negocieri în formatul „5+2”. Ministerul Reintegrării îşi exprimă speranţa că acest pas pentru realizarea practică a măsurilor de consolidare a încrederii şi securităţii va fi apreciat pozitiv de către administraţia de la Tiraspol şi în perspectivă va avea o contribuţie reală la procesul de reglementare definitivă a conflictului transnistrean.»

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus