Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.12.2007

MAE roman: Romania va continua sa promoveze destinul european al cetatenilor Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe din România a difuzat miercuri următoarea declaraţie: „Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu profundă preocupare de decizia autorităţilor de la Chişinău de a declara persona non-grata doi diplomaţi din cadrul Ambasadei române.

În data de 12 decembrie 2007, ambasadorul României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, unde i-a fost înmânată o Notă verbală prin care sunt declarate persona non-grata doi diplomaţi din cadrul Misiunii şi i-a fost comunicat faptul că aceştia trebuie să părăsească teritoriul Republicii Moldova în termen de 24 de ore. Motivul invocat de partea moldoveană face referire la articolul 9 din Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice. În semn de protest faţă de acest gest surprinzător şi neaşteptat, ambasadorul României a refuzat primirea Notei verbale.Ministerul Afacerilor Externe apreciază acest act ca inamical, total nejustificat şi care vine în contradicţie cu atitudinea constructivă şi cooperantă pe care România a manifestat-o în permanenţă la adresa Republicii Moldova.

Precizăm că, în prezent, MAE român analizează măsurile pe care un astfel de gest le impune dar înţelege să abordeze această chestiune într-o manieră europeană, transparentă şi responsabilă, în interesul cetăţenilor din cele două state. România va continua să promoveze destinul european al cetăţenilor Republicii Moldova”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus