Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-12-12/3390-3390.html
Data: Dec 12, 2007 (10:01)

Anchor Grup ataca si piata imobiliara din Republica Moldova

Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania va construi primul mall din Chisinau. Compania a inceput constructia centrului comercial - denumit Shopping MallDova in parteneriat cu Leogrant, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Republica Moldova. Valoarea investitiei este de circa 50 de milioane de euro.

Constructia centrului comercial a inceput iar acesta va fi deschis in toamna anului 2008. Construit pe patru niveluri, cu aproximativ 25.000 de metri patrati suprafata inchiriabila, centrul comercial va avea peste 100 de magazine, un supermarket, parte a unui lant international, care se va intinde pe 2100 de metri patrati, un cinematograf multiplex cu sase ecrane, o sala de bowling, jocuri electronice interactive si diferite optiuni pentru distractie.

Centrul comercial este inchiriat in proportie de 53 la suta. Printre retailerii care au semnat contractele de inchiriere a spatiilor sau sunt in discutii pentru preluarea unui spatiu comercial in Shopping MallDova, se afla: G’Market, Debenhams, Esprit, Cortefiel, Springfield, Olsen, Diverta, Sacoor Brothers, Gameworld, Mc’Donald’s, Leonardo, Alina Electronic, Jack & Jones, Vero Moda, Lanidor, Peter Murray, Tommy Hilfiger, Calliope, Terranova, Puma, Reebok, Adidas, Nike, Lacoste, Mango, Motivi, Sisley, Koton, Miss Sixty, Ecco, Bata, Mexx, Levi’s, Lee & Wrangler, Kenvelo, Steilmann, Pal Zileri, Olsen, Geox, Salamander, Polo Garage, Otter, S. Oliver.

Compania Anchor Grup este developerul proiectelor Bucuresti Mall (primul mall din Romania); Plaza Romania, Anchor Plaza si InCity Residences. In urmatorii ani, Anchor Grup are programata dezvoltarea mai multor proiecte in domeniile de retail, rezidential si de cladiri de birouri.

Sursa: Capital