Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.12.2007

Legislativul de la Chisinau este interesat in preluarea experientei parlamentare din Belgia

În cadrul întrevederii avute marţi la Chişinău cu preşedintele Parlamentului Valon  Jose Happart, şeful legislativului moldovean Marian Lupu a exprimat interesul instituţiei legislative moldoveneşti pentru preluarea practicii în domeniul decentralizării şi funcţionării autonomiilor locale în cadrul Regatului Belgiei. Potrivit unui comunicat al Parlamentului moldovean, în această ordine de idei, a fost accentuată necesitatea stabilirii unor contacte permanente între parlamentarii de la Chişinău şi omologii din parlamentele regionale ale Belgiei.

Marian Lupu a accentuat importanţa deosebită pe care o acordă Republica Moldova cooperării cu Belgia şi dinamizării relaţiilor interparlamentare cu parlamentele regionale din această ţară. În context, spicherul a menţionat faptul că Acordul de cooperare între Parlamentul moldovean şi Senatul Belgiei, precum şi Memorandumul de cooperare între grupurile de prietenie din Legislativul de la Chişinău şi Parlamentului Federal al Regatului Belgiei oferă un cadru oportun pentru identificarea a noi acţiuni de cooperare bilaterală.

În altă ordine de idei, interlocutorii au discutat posibilitatea dezvoltării unor acţiuni de cooperare în sferele ce vizează activitatea aviaţiei civile şi domeniul agroalimentar.

În final, Preşedintele Parlamentului Valon Jose Apaprt i-a adresat preşedintelui Parlamentului moldovean o invitaţie de a efectua o vizită în Regiunea Valonă din Regatul Belgiei.  

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus