Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-12-11/3379-3379.html
Data: Dec 11, 2007 (21:26)

FMI si Guvernul Moldovei vor negocia Memorandumul cu privire la politicile economice si financiare pentru anul 2008

În acest scop în Moldova se află o misiune de evaluare a FMI. În cadrul întrevederii cu premierul Vasile Tarlev, şeful misiunii FMI pentru Moldova, Graeme Justice, a apreciat înalt rezultatele obţinute de Guvernul Moldovei în implementarea politicilor economice şi a reformelor promovate în ţară. Printre acestea el a menţionat un buget foarte reuşit pentru anul viitor, întreprinderea unor acţiuni concrete în vederea menţinerii nivelului de inflaţie la nivelul planificat, înregistrarea uno succese evidente în domeniul privatizării, restructurării sectorului public.

Şeful misiunii FMI a subliniat disponibilitatea de a acorda Executivului Moldovei şi în continuare sprijinul posibil pentru realizarea scopului comun de creştere economică a Moldovei, asigurarea unei stabilităţi macroeconomice, dezvoltarea sectorului financiar-bancar etc.

La rândul său, Premierul Vasile Tarlev a specificat că Executivul moldoveanesc e interesat în buna conlucrare cu organizaţiile financiare internaţionale în vederea dezvoltării economice a ţării şi asigurării bunăstării cetăţenilor ei.