Trimite e-mail | Printeaza
Externe
10.12.2007

Vize pe baza de documente false la consulatul Germaniei de la Chisinau

70 de vize s-au emis pe baza de documente false in ultimii doi ani, la consulatul Germaniei de la Chisinau, a anuntat luni purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Berlin, Martin Jaeger, potrivit AFP.

Si reprezentantele germane de la Cairo si Moscova au emis vize pe baza de documente falsificate. "Sunt 1.259 de cazuri la Moscova, 70 la Chisinau, 30 la Shanghai. La Cairo, investigatiile sunt inca in curs, dar pentru moment am identificat 132 de cazuri", a explicat Jaeger.

"Am gasit aproape 1.500 de cazuri de infractiuni privind cererile de viza in ultimii doi ani", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului german de Externe, Martin Jaeger.

In toate orasele mentionate, la originea fraudelor sunt colaboratori locali ai serviciilor consulare si nu membri ai corpului diplomatic german. Colaboratorii implicati au facut obiectul unor masuri disciplinare, a spus Jaeger.In 2005, un scandal al vizelor a zguduit guvernul Schroeder. Seful diplomatiei de atunci, Joschka Fischer, a fost acuzat ca a permis intrarea in Uniunea Europeana a sute de mii de clandestini din Europa de Est, relaxand criteriile de acordare a vizelor turistice.

Jaeger a declarat insa ca scandalul recent nu indica o problema de fond in procedurile de eliberare a vizelor.

Sursa: Romania libera

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus