Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.12.2007

Jocuri politice in jurul bradulului de Craciun la Chisinau

Jocuri politice in jurul bradulului de Craciun la Chisinau

Bradul de Crăciun, instalat duminică, la dispoziţia municipalităţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale, a fost mutat peste noapte de persoane necunoscute în parcul Catedralei, iar încercarea primarului Chişinăului de a-l readuce, luni, la loc a fost împiedicată de poliţie.

Seful poliţiei municipale, Iacob Gumeniţă, a afirmat că maşina primăriei nu poate trece, deoarece în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi instalat bradul „republican” al sărbătorilor de Anul Nou şi Crăciun. El a refuzat să execute dispoziţia primarului. 

De la proclamarea independenţei, în 1991, până în prezent, bradul de Crăciun era instalat în centrul Chişinăului înainte de 25 decembrie şi rămânea acolo până după 14 ianuarie, pentru a-i împăca şi pe cei care serbează sărbătorile de iarnă pe stil nou, şi pe cei care le ţin pe stil vechi.

Anul acesta situaţia s-a schimbat, Guvernul de la Chişinău a declarat zilele de 25 şi 26 decembrie zile lucrătoare şi a anunţat că bradul de Anul Nou va fi instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale abia pe 30 decembrie,

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus