Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.12.2007

„Termocom”-ul a sistat livrarea apei calde in municipiul Chisinau

„Termocom”-ul a sistat livrarea apei calde in municipiul Chisinau

Într-o conferinţă de presă, susţinută luni, 10 decembrie, administratorul companiei „Termocom”, Dionisie Antocel a declarat că,  blocurile de locuinţe cu datorii mari faţă de furnizor vor fi debranşate de la reţeaua de termoficare. Totodată, Antocel a declarat că sediul Primăriei va fi debranşat, de asemenea, de la reţeaua de termoficare. Aceste măsuri se impun, potrivit lui, deoarece decizia Consiliului municipal Chişinău de a reveni la tariful de 233 de lei pentru o gigacalorie este un act ilegal, iresponsabil şi antisocial, ce va avea consecinte nefaste asupra populaţiei şi asupra furnizorului.

Dacă acţiunile menţionate nu vor avea efect, atunci Antocel a spus că la 12 decembrie curent  va fi sistata livrarea agentului termic către toate organizaţiile finanţate din bugetul municipal, iar în curând va fi redusă aproape cu jumătate temperatura agentului termic livrat consumatorilor.

Anterior, tariful unei gigacalorii constituia 540 de lei.

Antocel a declarat că din cauza deciziei primariei, „Termocom”-ul va înregistra pierderi şi va fi nevoit să includa în tariful pentru anul 2008 şi pierderile din anul precedent. Astfel, tariful solicitat va fi de 715 lei pentru o gigacalorie.

Dionisie Antocel a menţionat că „Termocom”-ul va cere instanţei de judecată  încasarea silită de la Primăria municipiului Chişinău a sumei de 149 mil. de lei, care constituie datoria pentru compensarea majorării tarifului la căldură.

Cititi si: Declaraţia de presă a administratorului SA “Termocom”, Dionisie Antocel

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus