Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.12.2007

An al sarbătoririi a 650 de ani de la intemeierea Statului Moldovenesc

Potrivit serviciului de presă al şefului statului, Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a prezidat prima şedinţă a Comisiei de Stat pentru desfăşurarea acţiunilor consacrate sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc, creată prin decret al şefului statului la 6 noiembrie anul curent.

Participanţii la şedinţă au lansat mai multe propuneri care urmează să fie incluse în proiectul Planului de acţiuni consacrate sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc, în conformitate cu Decretul şeful statului privind declararea anului 2009 drept An al sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc.

De asemenea, autorităţile publice centrale şi locale vor elabora şi vor realiza planuri de acţiuni proprii racordate la Planul de acţiuni al Comisiei de Stat.

Proiectul planului urmează să fie definitivat pînă pe 15 decembrie, după care documentul în cauză va fi aprobat prin hotărîre de Guvern.  

Preşedintele Vladimir Voronin a subliniat importanţa elaborării unui plan exhaustiv, compus din multiple măsuri de amploare dedicate sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc şi care urmează să se desfăşoare pe parcursul anilor 2008-2009. 

În şirul acţiunilor prilejuite de aniversarea a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc se vor înscrie diverse conferinţe de talie internaţională, naţională şi zonală; festivaluri; lansarea de albume şi cărţi; montarea filmelor artistice şi documentare; realizarea emisiunilor radio şi televizate; crearea paginii Web dedicate exclusiv acestui eveniment, etc. Măsurile vor cuprinde diverse categorii de populaţie, acţiuni similare, de asemenea, vor fi organizate şi peste hotarele ţării, asigurîndu-se o reflectare largă a acestora în mass-media locală şi internaţională.  

Vladimir Voronin a menţionat că pentru buna organizare şi desfăşurare a acţiunilor consacrate sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc se impune un volum enorm de lucru, în acest sens fiind necesară consolidarea eforturilor tuturor instituţiilor responsabile de implementarea planului. 

Preşedintele ţării a accentuat importanţa derulării cu succes a tuturor măsurilor din Planul de acţiuni consacrate sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc, reieşind din necesitatea cultivării spiritului patriotic şi consolidării statalităţii Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus