Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.12.2007

Republica Moldova si-a restabilit dreptul de vot la ONUDI

Potrivit serviciului de presa al MAEIE, în perioada 3-7 decembrie 2007, la Viena îşi desfăşoară lucrările cea de-a 12-a ediţie a Conferinţei Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI), la care participă peste 1000 de delegaţi din 160 de state ale lumii şi peste 20 de organizaţii internaţionale şi ONG-uri. 

Ambasadorul Victor Postolachi, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă ONUDI, a rostit la 4 decembrie un discurs din partea Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM, în care s-a referit la rezultatele raporturilor din ultimii doi ani cu această organizaţie din sistemul ONU. La fel, domnia sa l-a felicitat pe domnul Kandeh Yumkella, Director General al ONUDI, atât cu ocazia alegerii recente în calitate de preşedinte al Forului Energetic al ONU, precum şi cu cea a implementării cu succes a Acordului de Cooperare dintre ONUDI şi PNUD şi încheierii recente a unui parteneriat consolidat cu FAO. În mod deosebit, Ambasadorul a remarcat importanţa impulsionării cooperării Moldovei cu ONUDI în scopul promovării producţiei durabile a combustibilului biologic, previziunii tehnologice şi lansării programelor de colaborare în domeniul agriculturii, industriei alimentare şi comerţului.

Pe data de  6 decembrie, în cadrul şedinţei în plen a Conferinţei Generale a fost adoptată unanim decizia privind restabilirea dreptului de vot al Republicii Moldova la ONUDI, ceea ce îi va permite ţării noastre o participare mai activă în cadrul acestei Agenţii Specializate din sistemul ONU. Dreptul de vot al Moldovei în cadrul ONUDI a fost pierdut în anul 1995. 

Conferinţa Generală bianuală a ONUDI îşi va încheia lucrările pe 7 decembrie curent.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus