Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.12.2007

UE a acordat Moldovei cea mai mare asistenta printre tarile din cadrul Politicii Europene de Vecinatate

UE a acordat Moldovei cea mai mare asistenta printre tarile din cadrul Politicii Europene de Vecinatate

Comisarul European pentru Relaţii Externe şi Politica Europeană de Vecinătate. Benita Ferrero-Waldner a menţionat în cadrul întrevederii la Bruxelles cu preşedintele moldovan Vladimir Voronin că UE a acordat Moldovei cea mai mare asistenţă printre ţările din cadrul Politicii Europene de Vecinătate (PEV) – peste 210 mil. Euro. Această asistenţă este prevăzută pentru perioada 2007-2010. 

Benita Ferrero-Waldner a apreciat drept productive discuţiile purtate cu şeful statului, precizând că acestea au vizat, în principal, implementarea Planului de Acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană, activitatea Misiunii UE de asistenţă la frontiera moldo-ucraineană (EUBAM) şi problematica transnistreană.

Comisarul European a menţionat că anul 2007 a fost unul de succes în realizarea Planului de Acţiuni RM-UE, accentuînd necesitatea intensificării eforturilor în vederea valorificării plenare de către ţara noastră a tuturor posibilităţilor pe care le oferă acest instrument.

Oficialul european a mai evidenţiat faptul că Republica Moldova a plasat Planul de Acţiuni la baza reformelor sale interne, exprimînd disponibilitatea UE de a  sprijini şi pe viitor ţara noastră în eforturile sale de modernizare europeană.

Benita Ferrero-Waldner a remarcat faptul sporirii volumului de investiţii în Republica Moldova urmare a acţiunilor întreprinse în direcţia combaterii corupţiei, realizării reformei judiciare, precum şi de îmbunătăţire a climatului investiţional.

Oficialul european a salutat iniţiativele lansate de Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, de consolidare a încrederii intre Chişinău şi Tiraspol, menţionînd că acestea creează un cadru favorabil identificării unei soluţii politice durabile a conflictului transnistrean. UE susţine o Moldovă bazată pe principiile statului de drept, democraţiei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale. În acest spirit instituţiile europene vor continua şi pe viitor cooperarea cu Republica Moldova, a spus Benita Ferrero-Waldner.

BBC: Ascultaţi conţinutul conferinţei de presă date de Benita Ferrero-Waldner şi Vladimir Voronin

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus