Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.12.2007

Agentia pentru Cooperare Internationala a Guvernului Regatului Tarilor de Jos continua sa sustina cooperarea economica a agentilor economici din Moldova si Olanda

Potrivit comunicatului de presă MEC, agentia pentru Cooperare Internationala  a  Guvernului Regatului Tarilor de Jos  continua sa sustina cooperarea economica a agentilor economici din Moldova si Olanda prin intermediul Programul Guvernului olandez de cooperare cu pietele in dezvoltare (PSOM).

Astfel, incepand cu ziua de astazi, Agentia pentru Cooperare Internationala anunta selectarea proiectelor pentru participarea in Programul PSOM, in anul 2008,  finantat de Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Tarilor de Jos. Selectarea proiectelor va avea loc pina la 20 februarie 2008.

Programul PSOM are drept scop dezvoltarea si intensificarea continua a relatiilor economice dintre Republica Moldova si Olanda si prevede acordarea asistentei financiare intreprinderilor cu capital mixt moldo-olandez. Contributia financiara efectuata de catre PSOM, constituie returnarea a 50% din totalul investitiilor efectuate intr-o intreprindere moldo-olandeza, dar care nu depaseste 1,5 mln. Euro.

Proiectele intreprinderilor mixte moldo-olandeze trebuie sa fie orientate spre urmatoarele sectoare ale economiei nationale: mediu si energie, infrastructura, turism, agro-industrie, tehnologii informationale, industrie, servicii, cercetari si inovatii.

Agentii economici urmeaza sa depuna dosarele proiectelor investitionale la Ministerul Economiei si Comertului al Republicii Moldova, dupa care Agentia olandeza pentru Cooperare Internationala, va selecta si monitoriza proiectele castigatoare.

Programul de Cooperare cu pietele in dezvoltare, initiat de catre Ministerul Afacerilor Externe din Olanda, a devenit eligibil pentru Republica Moldova in anul 2005. Bugetul total al proiectelor pentru 50 de tari ale acestui program constituie 50 mln. Euro, dintre care 1,5 mln. Euro revin proiectelor parvenite din partea  Republicii Moldova. Momentan, in Republica Moldova beneficiaza de acest program doar 4 proiecte investitionale.

Informatii mai detaliate referitoare la instructiunile pentru participare in Program precum si formularele de participare sint plasate pe pagina web: www.evd.nl

  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus