Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-12-04/3282-3282.html
Data: Dec 4, 2007 (23:52)

Bugetul municipal respins din nou

În şedinţa extraordinară a Consiliului municipal  Chişinău de astăzi consilierii au respins din nou proiectul bugetului municipiului pentru anul 2008 în prima lectură. Pentru stabilirea bugetului municipiului Chişinău în actuala redacţie au votat 25 de consilieri, pentru intrarea în vigoare a principalului document financiar la nivelul municipiului fiind necesar încă un vot.

În cadrul dezbaterilor consilierii au remarcat că funcţionarii primăriei nu s-au conformat cerinţelor formulate în şedinţa trecută de consilieri de a identifica surse suplimentare pentru completarea bugetului. Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a spus că în anul viitor suntem puşi în situaţia să ne descurcăm cu aproximativ acelaşi buget ca şi în anul 2007, în condiţiile în care nu putem acumula aceleaşi venituri suplimentare, iar preţurile la utilităţi au crescut. Corina Fusu, preşedinte al fracţiunii liberale, a declarat că consilieriii care nu au votat bugetul lucrează împotriva cetăţeanului, pentru că neadoptarea bugetului municipal în termenii prescrişi de Legea finanţelor publice va atrage sancţiuni financiare.  

Partea de venituri a bugetului municipiului Chişinău pe anul 2008 constituie 1,34 mlrd. lei, şi cheltuieli în valoare de 1,37 mlrd lei. Deficitul pentru anul viitor este apreciat la circa 26 mln lei.  Proiectul bugetului municipiului Chişinău urmează să fie adoptat până la 10 decembrie curent.