Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.12.2007

Profitul organizatiilor de microfinantare din Moldova s-a diminuat

Directorul departamentului plasamente colective şi microfinanţare din cadrul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare Elena Pui, a menţionat,marţi, în cadrul unei mese rotunde la “Moldexpo” că profitul organizaţiilor de microfinanţare din Moldova s-a diminuat de la 22 mil. lei în trimestrul III al anului trecut până la 12,1 mil. lei în trimestrul III al anului curent.  Totodată, ea a menţionat că valoarea totală a activelor organizaţiilor de microfinanţare în ianuarie-septembrie 2007 s-a majorat cu 56,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006 şi constituie 1, 8 mil. lei.

Totalul capitalului propriu al instituţiilor de microfinanţare în trimestrul III constituie 110 mil. lei, fiind cu 25,43% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. În perioada de raport, portofoliul de împrumut al acestor organizaţii a constituit 1058 mil lei, fiind în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit CNPF, se observă o tendinţă de contractare de către organizaţiile de microfinanţare a unui volum mai mare de credite bancare în comparaţie cu împrumuturile acordate – cu 5,47%. În total în Moldova activează 10 organizaţii de microfinanaţre – 8 SRL şi 2 societăţi pe acţiuni. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus