Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.12.2007

Vladimir Voronin va efectua o vizita oficiala la Bruxelles la 5 si 6 decembrie

Potrivit Serviciului de presă al Preşedinţiei, în cadrul vizitei, Voronin va întrevederi cu oficialităţi de la instituţiile europene, NATO şi din Regatul Belgiei.  

Conform programului vizitei, miercuri, 5 decembrie, şeful statului se va întâlni cu Andris Piebalgs, Comisar European pentru Energie, cu Mark A. Meyer,  Preşedintele Comitetului pentru Afaceri Europene în cadrul Baroului de Avocaţi al Statului New York, cu Hans-Gert Poettering, Preşedintele Parlamentului European, şi cu Benita Ferrero-Waldner, Comisar European pentru Relaţii Externe şi Politica Europeană de Vecinătate.

Pentru cea de-a doua zi a vizitei oficiale a preşedintelui Vladimir Voronin la Bruxelles sunt programate întrevederi ale şefului statului cu Herman Van Rompuy, Preşedintele Camerei Reprezentanţilor al Regatului Belgiei, cu Jaap de Hoop Scheffer, Secretarul General al NATO, cu Peter Mandelson, Comisar European pentru Comerţ, şi cu Marian Fischer Boel, Comisar European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

La Bruxelles, Vladimir Voronin se va întâlni, de asemenea, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externă şi de Securitate Comună, Javier Solana.

În seara zilei de joi, 6 decembrie, Preşedintele va reveni la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus