Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.12.2007

Guvernul si Parlamentul urmeaza sa examineze de urgenta 11 proiecte de lege ce tin de implementarea Planului de Actiuni RM-UE

De asemenea, şeful statului a evidenţiat importanţa intensificării iniţiativelor legislative ce ţin de implementarea  Planului de Acţiuni RM–UE.

În cadrul unei şedinţe de lucru prividn realizarea Planului de Acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană, preşedintele Vladimir Voronin a enumerat  11 proiecte de lege care trebuie să fie examinate neîntîrziat de către Guvern şi Parlament. Printre ele Codul de conduită a funcţionarilor public, reforma procuraturii, Legea cu privire la combaterea corupţiei, Legea cu privire la conflictul de interese etc. O atenţie deosebită, în opinia şefului statului, o are adoptarea unei legi speciale privind întrunirile, care deja a obţinut avize pozitive ale experţilor UE. Potrivit preşedintelui, anume această lege va înlătura toate interpretările existente în asemenea probleme delicate precum este dreptul la întruniri. La acest capitol trebuie să fie aleasă calea extinderii drepturilor cetăţenilor. În opinia lui, o iniţiativă publică nu trebuie făcută ostatic al tratării subiective de către funcţionari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus