Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-12-03/3256-3256.html
Data: Dec 3, 2007 (22:43)

Primaria va anula documentele eliberate anterior pentru schimbarea destinatiei spatiilor

Primarul general Dorin Chirtoacă a dispus abrogarea dispoziţiilor emise de ex-primarii interimari Vasile Ursu şi Veaceslav Iordan, nr. 591-d din 02.06.2006 şi 332-d din 20.04.2007, cu privire la sistarea schimbării destinaţiei încăperilor de locuit şi despre interzicerea perfectării actelor privind autorizarea organizării intrărilor suplimentare sau separate în încăperi cu orice destinaţie.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Primăriei capitalei, decizia în cauză a fost luată avându-se în vedere numărul mare al petiţiilor adresate Primăriei municipiului Chişinău referitoare la schimbarea destinaţiei încăperilor de locuit în încăperi cu altă destinaţie decât cea locativă şi de organizare a intrărilor suplimentare în clădiri. De asemenea, autorităţile locale au ţinut cont de faptul că prin dispoziţiile respective a fost suspendată aplicarea Regulamentului privind autorizarea funcţionării şi schimbării destinaţiei construcţiilor şi amenajărilor, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 306 din 30.03.2000.

În context, primarul Dorin Chirtoacă a dispus ca Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare va elabora autorizaţiile de schimbare a destinaţiei conform procedurii stabilite în Regulamentul  privind autorizarea funcţionării şi schimbării destinaţiei construcţiilor şi amenajărilor, aprobat prin Hotărârea de Guvern menţionată mai sus. De asemenea, Direcţia arhitectură va elabora certificatele de urbanism privind resistematizarea încăperilor şi organizarea intrărilor suplimentare în clădiri, în baza normativelor urbanistice de amplasare a obiectivelor şi de funcţionare a reţelei de circulaţie pietonală. În acelaşi timp, la elaborarea actelor, serviciile de resort vor respecta procedurile stabilite în Regulamentul privind certificatul de urbanism şi autorizarea construcţiilor sau desfiinţării construcţiilor şi amenajărilor, aprobat prin Hotărârea de  Guvern nr. 360 din 18.04.1997.