Trimite e-mail | Printeaza
Externe
28.11.2007

TVR nu renunta la licenta pentru Republica Moldova

Consiliul de Administraţie al TVR a decis în şedinţa de marţi, 27 noiembrie 2007, contestarea la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Chişinău, a deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului, privind scoaterea la concurs a frecvenţei şi respectiv atribuirea licenţei aparţinând Televiziunii Române altui radiodifuzor, în sensul anulării acestora.

Hotărârea CA al TVR a fost luată în urma respingerii plângerii prealabile formulate de Televiziunea Română către Consiliul Coordonator al Audiovizualului, prin care TVR a solicitat CCA să-şi revoce cele două decizii.TVR îşi menţine, în consecinţă, poziţia potrivit căreia aceste decizii ale Consiliului Coordonator al Audiovizualului au fost adoptate cu nerespectarea legislaţiei în vigoare din Republica Moldova (art. 27 din Codul Audiovizualului din Republica Moldova stabileşte că retragerea unei licenţe se poate dispune de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului numai în cazul în care, din motive tehnice, radiodifuzorul nu respectă grila de programe anunţată mai mult de 45 de zile).

Reamintim că retragerea licenţei este contrară şi înţelegerii dintre TVR şi CCA, materializată în acordul privind difuzarea emisiunilor Televiziunii Române pe teritoriul Republicii Moldova pe anii 2006-2011, în baza căruia CCA eliberase Televiziunii Române licenţa de retransmisie. Potrivit înţelegerii, litigiile privind acest acord se soluţionează prin negocieri şi consultări şi, în final, în instanţă. CCA nu a chemat niciun moment SRTv la astfel de negocieri şi consultări, în cazul în care considera că acest lucru este necesar.

Sursa: TVR

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus