Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-28/3188-3188.html
Data: Nov 28, 2007 (21:36)

Beneficiar al proiectul de constructie a Garii de Nord a fost desemnat Ministerul Transporturilor si Gospodariei Drumurilor

Potrivit unui comunicat al Executivului, Vasile Tarlev a convocat factorii de decizie într-o şedinţă de lucru privind construcţia Gării auto de Nord din municipiul Chişinău.

Ministrul Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor Vasile Ursu a comunicat că deja au finalizat lucrările de proiectare a întregului complex al gării auto, cu infrastructura necesară. În conformitate cu proiectul elaborat,  „Gara Nord” va deservi circa 850 de rute internaţionale şi interurbane.

Ministrul a subliniat însă că, pe parcursul ultimei jumătate de an, la acest obiect s-au stopat lucrările. Deşi în bugetul de stat pe anul 2007 au fost prevăzute 2 mln de lei pentru realizarea lucrărilor de construcţie a Gării Nord, Primăria municipiului Chişinău, fiind desemnată beneficiar al acestui obiect, nu a întreprins nicio activitate în direcţia dată, iar banii nu au fost valorificaţi.

Conform dispoziţiei Prim-ministrului, beneficiar al proiectul de construcţie a Gării de Nord a fost desemnat Ministerul Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor.

Realizarea lucrărilor de construcţie a Gării de Nord va fi monitorizată şi coordonată de un Consiliu de administrare, condus de ministrul Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor. În decurs de 10 zile, Consiliul va reexamina planul de acţiuni pentru realizarea proiectului şi-l va actualiza.