Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2007

Angajatorii din Regatul Unit vor plati noi amenzi pentru angajarea migrantilor ilegali

Sectorul privat din Marea Britanie va trebui să recruteze forţă de muncă migrantă prin metode legale sau va fi nevoit să achite penalităţi grele, a anunţat Ministerul Britanic de Interne, în contextul unui program comprehensiv de reformă al controlului migraţiei în Regatul Unit. 

Potrivit unui comunicat de presa al Ambasadei Marii Britanii în R. Moldova, guvernul Regatului Unit  îşi propune elaborarea unor noi măsuri de prevenire a migraţiei ilegale în urma unor consultări cu sectorul privat. Conform noului sistem de penalităţi administrative, angajatorii care recrutează în mod neglijent lucrători ilegali ar putea achita amenzi de până la £10,000 pentru fiecare lucrător ilegal găsit la locul muncii. Dacă angajatorii recrutează în mod conştient lucrători ilegali ei ar putea primi amenzi foarte mari sau ar putea fi pedepsiţi cu privaţiune de libertate.  

“Prin colaborarea cu angajatorii şi alţi parteneri interesaţi noi am elaborat un sistem care identifică migranţii de care are nevoie Regatul Unit, păstrându-i în afară pe cei de care nu are nevoie ţara” – a menţionat  ministrul britanic de interne Jacqui Smith.

Aceste măsuri, care intră în vigoare în luna februarie, vor facilita la maxim abilitatea angajatorilor de a face verificări prealabile, precum şi capacitatea Agenţiei de Imigrare şi Protecţie a Frontierei (BIA) de a identifica cazurile de încălcare a legii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus