Trimite e-mail | Printeaza
Externe
23.11.2007

Basescu despre R.Moldova: Pana la urma vom fi impreuna macar in UE

Basescu despre R.Moldova: Pana la urma vom fi impreuna macar in UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Galaţi, că românii de o parte şi de alta a Prutului nu vor mai fi mult timp despărţiţi, putându-se regăsi în cadrul Uniunii Europene, iar până atunci obligaţia României este să accentueze acordarea de vize către cetăţenii moldoveni.

La întâlnirea pe care a avut-o vineri la Universitatea "Dunărea de Jos" cu studenţii şi personalul didactic, Băsescu a fost întrebat de o studentă din Republica Moldova cum vede relaţia dintre românii din România şi românii din Republica Moldova. Şeful statullui român a răspuns că nimeni nu poate despărţi la nesfârşit un popor. "După ce Moldova intră în Uniunea Europeană, totul rămâne doar o frontieră desenată şi Ribentropp, Molotov or să se întoarcă în mormânt de necaz că nu mai e frontiera trasată de ei. Deci, Moldova în Uniunea Europeană, iar până atunci obligaţia noastră este să accelerăm procesul de acordare a cetăţeniei române pentru cetăţenii Republicii Moldova care doresc acest lucru, mai ales pentru tineri. S-a făcut o modificare care simplifică lucurile, dar se va mai face una, mai consistentă", a adăugat Traian Băsescu.

Şeful statului român a mai spus că trebuie făcute toate demersurile pentru a sprijini intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

"Noi suntem un popor împărţit în două! Niciodată şi nimeni n-a reuşit să despartă definitiv un popor. Mai devreme, mai pe termen mediu, tot vom fi împreună, măcar că vom fi în interiorul Uniunii Europene. Poporul român nu poate rămâne fragmentat şi soluţia politică cea mai directă pe care eu ca politician o văd este să facem toate eforturile ca Republica Moldova să rămână într-un proces de avansare către integrarea în Uniunea Europeană", a mai spus Băsescu.

Sursa: Mediafax

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus