Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-23/3145-3145.html
Data: Nov 23, 2007 (23:26)

Presedintele Guvernului Rusiei Victor Zubkov va efectua în Moldova o vizita oficiala la inceputul anului 2008

Potrivit Serviciului de presă al Executivului, premierul rus şi-a confirmat intenţia de a vizita Moldova în cadrul întrevederii cu premierul Moldovei Vasile Tarlev la Aşhabad. Victor Zubcov a confirmat disponibilitatea de a efectua o vizită oficială în Moldova, menţionînd necesitatea urgentării activităţilor în direcţia dată, astfel încît şi forul şi vizita oficială la Chişinău să se desfăşoare concomitent, în primele luni ale anului 2008. El s-a pronunţat pentru stabilirea unor domenii prioritare pentru cele două ţări în cadrul cărora să fie elaborate şi implementate proiecte comune de lungă durată.

În cadrul întrevederii, Victor Zubkov a menţionat că există premise serioase pentru soluţionarea în viitorul apropiat a tuturor problemelor de colaborare comercial-economice.

Vasile Tarlev a calificat relaţiile bilaterale ale Moldovei şi Rusiei drept constructive şi dinamice. Ela menţionat că un rol important în acest proces îl joacă comisia interguvernamentală moldo-rusă pentru cooperare comercial-economică. Potrivit datelor Guvernului Moldovei, în 8 luni ale anului 2007, volumul comerţului dintre Moldova şi Rusia a constituit aproximativ 440 mil. dolari SUA, majorându-se cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006.