Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-23/3141-3141.html
Data: Nov 23, 2007 (23:11)

Plangerea privindu-l pe fostul consul Alexandru Rus, de negasit la Parchete

Dosarul privind solicitarea autorităţilor moldovene de începere a urmăririi penale faţă de fostul consul român la Chişinău, Alexandru Rus, nu este de găsit, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie declinându-şi competenţa, iar celelate Parchete din Bucureşti spun că nu a ajuns cauza la ele.

În 20 septembrie, ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) adresa procurorului general al Republicii Moldova prin care se solicită luarea unei decizii privind începerea urmăririi penale a consulului român la Chişinău, Alexandru Rus.

Dosarul a fost înregistrat cu numărul 3922/P/2007. La scurt timp, Parchetul instanţei supreme a trimis dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Dosarul penal referitor la fostul consul Alexandru Rus nu se află pe rolul DNA", a comunicat, joi, pentru MEDIAFAX, Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti spune că dosarul a ajuns la instituţie de la DNA, însă în urmă cu aproape două săptămâni şi-a declinat competenţa, fără a preciza către ce parchet.

La rândul său, Parchetul Tribunalului Bucureşti a informat că respectivul caz nu se află înregistrat la el.

Sursa: Mediafax