Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2007

Vasile Tarlev a avut o intrevedere bilaterala cu omologul sau din Kazahstan, Karim Masimov

Primul-ministru Vasile Tarlev  participa la Summit-ul şefilor de Guvern din cadrul CSI, care se desfăşoară  în oraşul Aşhabad, (Turkmenistan).

Potrivit Serviciului de presă al Executivului, Vasile Tarlev a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său din Kazahstan, Karim Masimov

Părţile au efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-economice din ambele ţări, optînd pentru extinderea şi aprofundarea relaţiilor de cooperare bilaterală în toate domeniile de interes reciproc.

Referindu-se la aspectul economic al relaţiilor părţile au subliniat importanţa dezvoltării acestora prin implementarea unor proiecte comune, crearea întreprinderilor mixte, întruniri ale oamenilor de afaceri.  Printre posibilele domenii de colaborare au fost evidenţiate cel al agriculturii, energetic, de dezvoltare a coridoarelor de transport, infrastructură etc.

Premierul Vasile Tarlev a accentuat necesitatea unificării eforturilor ambelor state în vederea mobilizării potenţialului economic, care în opinia sa nu este valorificat pe deplin. În acest context, Vasile Tarlev optat pentru urgentarea convocării şedinţei Comisiei mixte moldo-kazahe pentru cooperare comercial-economică, în cadrul căreia ar putea fi puse în discuţie multiple proiecte de colaborare, precum şi problemele ce stau în calea antreprenorilor.

Prim-ministrul Kazahstanului a salutat iniţiativa de convocare a comisiei mixte interguvernamentale, specificînd că antreprenorii kazahi manifesta interes pentru colaborare cu Moldova. Karim Masimov a reiterat invitaţia pentru şeful Executivului moldovean de a efectua o vizită oficială în Astana, în cadrul căreia ar putea fi semnate multiple acorduri de colaborare şi de facilitare a business-ului.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus