Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.11.2007

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon participa la cel de al 10-lea Summit Economic a Initiativei Central Europene

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon participa la cel de al 10-lea Summit Economic a Initiativei Central Europene (Central European Initiative, CEI), desfasurat  in perioada zilelor de 20-22 noiembrie 2007, la Sofia (Bulgaria). Genericul Summitului Economic din anul curent este “Mobilizarea resurselor pentru un viitor comun”.

Potrivit unui comunicat de presa al MEC, reprezentantii celor18 tari-membre a Initiativei Central Europene, din care fac parte Austria, Italia, Slovenia, Albania, Cehia, etc., vor discuta pe parcursul a doua zile subiecte ce tin de securitatea energetica, infrastructura energetica, sporirea eficientei energetice, dezvoltarea transportului in regiuni, influenta organizatiilor internationale asupra dezvoltarii infrastructurii regionale, prin prisma sporirii accesului la finante, etc.

Ministrul Igor Dodon va prezenta in cadrul Summitului un raport despre succesele realizate de Republica Moldova in domeniul atragerii investitiilor straine si locale, in special in sectorul energetic.

Initiativa Central Europene este una din cele mai influente organizatii regionale europene. In anul 2008 Republica Moldova va prelua presedintia Initiativei Central Europene dupa Bulgaria, care a detinut presedintia pe parcursul anului curent.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus