Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.11.2007

Misiunea diplomatica a Romaniei in Republica Moldova invita cetatenii romani sa-si exercite dreptul de vot

In perspectiva alegerilor europarlamentare si a referendumului privind votul uninominal de la 25 noiembrie 2007, Ambasada Romaniei la Chisinau face urmatoarele precizari:

 1. Cetăţenii români aflaţi în Republica Moldova in momentul celor doua exercitii electorale de la 25 noiembrie 2007 îşi vor putea exercita dreptul de vot în 4 secţii (2 pentru alegerile europarlamentare si 2 pentru referendumul privind votul uninominal), care vor fi organizate la sediul Ambasadei Romaniei in Republica Moldova, situat in Chisinau, strada Bucuresti nr. 66/1 si, respectiv, al Sectiei Consulare a Ambasadei, situat in Chisinau, strada Vlaicu Parcalab nr. 39.

2. Cetăţenii români vor putea vota in cele 4 sectii de votare in baza unui act de identitate valabil: carte de identitate, carte de identitate provizorie, buletin de identitate ori paşaport diplomatic, de serviciu, si simplu sau titlu de calatorie. 

Toţi cetăţenii români care votează în Republica Moldova, atât cei cu domiciliul în Republica Moldova, cât şi cei cu domiciliul în România vor completa o declaraţie pe proprie răspundere (un formular standard) care le va fi pusa la dispozitie din care rezulta faptul că nu şi-au exercitat sau nu îşi exercită dreptul la vot în aceeaşi zi pe baza altui act de identitate. 

3. Scrutinele se vor derula in ziua de duminica, 25 noiembrie 2007, în intervalul orar 07.00-21.00. 

4. Misiunea diplomatica a Romaniei in Republica Moldova invita cetăţenii români care nu mai deţin documente de identitate valabile să solicite din timp Sectiei Consulare a Ambasasei titluri de călătorie, in baza carora sa poata sa-si exercite dreptul de vot. 

Procedura de eliberare a titlurilor de călătorie este simplificată dacă persoanele interesate prezintă pasapoarte expirate de mai puţin de un an sau alte acte de identitate cu fotografie (ex. permise de conducere auto). În acest caz, titlul de călătorie se eliberează în aceeaşi zi. 

În situaţia în care persoana în cauză nu se poate identifica cu astfel de documente, este nevoie de confirmarea identităţii de către autorităţile române competente, iar această procedură poate dura câteva zile. 

Pentru obţinerea titlurilor de călătorie persoanele interesate vor trebui să prezinte documentele cu care se identifică şi doua fotografii color, recente, format 3,5 x 4,5 cm, urmând ca la Sectia Consulara a Ambasadei să primească formularele necesare.

5. Pentru buna desfasurare a celor doua exercitii electorale si evitarea unor situatii de supra-aglomerare spre sfarsitul intervalului orar destinat votarii, Ambasada Romaniei in Republica Moldova invita cetatenii romani sa se prezinte din timp la vot, avand in vedere faptul ca sectiile de votare se vor inchide la orele 21.00.   

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus