Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-20/3094-3094.html
Data: Nov 20, 2007 (22:49)

Acord de cooperare romano-moldovean in domeniul concurentei

Presedintele Consiliului Concurentei din Romania, Gheorghe Oprescu si directorul general al Agentiei Nationale pentru Protectia Concurentei din Republica Moldova, Viorica Carare, au semnat, luni, 19 noiembrie, un Acord de cooperare administrativă şi instituţională intre cele doua institutii. 

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei din Romania, acordul prevede modul de cooperare bilaterală dintre cele două autorităţi de concurenţă prin organizarea de consultări periodice, atât la nivelul conducerii, cât şi la nivel de experţi, promovarea schimbului de informaţii cu relevanţă în dreptul concurenţei, susţinerea reciprocă şi promovarea acţiunilor privind cultura concurentei la nivel european şi internaţional.

"Ne bucuram ca am reusit sa oficializam relatiile de cooperare in domeniul concurentei cu colegii nostri din Republica Moldova. Ne-am propus ca dialogul dintre cele doua institutii sa fie intens in ceea ce priveste cadrul legislativ, aplicarea acestuia, schimbul de experienta si participarea la evenimentele organizate de autoritatile noastre", a declarat cu acest prilej domnul Gheorghe Oprescu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Documentul semnat astazi se inscrie in seria de actiuni intreprinse de Consiliul Concurentei in vederea intaririi cooperarii cu autoritati de concurenta din alte tari. Din aceasta perspectiva, acordul cu Moldova reprezinta al 11-lea document oficial semnat de Consiliul Concurentei din Romania cu o institutie straina.