Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-20/3093-3093.html
Data: Nov 20, 2007 (20:40)

Un proiect inovator ofera alternative tinerelor femei de la sate

O sută douăzeci de femei tinere social-vulnerabile, cu vârstă cuprinsă între 18-25 de ani, din regiunile rurale ale municipiilor Baţi şi Chişinău au beneficiat, în lunile octombrie-noiembrie, curent de instruire şi angajare la muncă în reţeaua magazinelor alimentare Fourchette.

Această iniţiativă este una dintr-un număr mai mare de abordări noi, neobişnuite şi de succes de combatere a traficului de femei din Moldova, lansată de Catholic Relief Services (CRS) şi partenerii săi. Ea a beneficiat de sprijin financiar din partea Departamentului Muncii al SUA, Guvernului Republicii Moldova, Cooperării Austriece pentru Dezvoltare precum şi a programului „Noi Perspective pentru Femei” al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională.    

Proiectul „Generarea Locurilor de Muncă Fourchette”, implementat în Bălţi şi Chişinău, reprezintă un program de crearea locurilor de muncă cu scopul de a oferi alternative tinerelor femei de la sate, supuse unui risc înalt de a fi traficate. Aceste proiecte oferă tinerelor femei social-vulnerabile instruire personală şi angajare garantată, drept alternativă plecării peste hotare. În acelaşi timp, aceste proiecte implică companiile comerciale mari şi mijlocii în iniţiative de responsabilitate socială. Identificate ca şi generatoare de profit, în acelaşi timp, companiile date contribuie la soluţionarea problemelor sociale ce există în comunităţile lor. Implementarea Proiectului „Generarea Locurilor de Muncă Fourchette” reuneşte un şir de organizaţii locale, naţionale şi internaţionale, inclusiv Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, Catholic Relief Services (CRS) Moldova, ONG Pro-Business Nord din Bălţi, şcoala profesională nr. 2 din Bălţi, ONG „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Compania Fourchette-M, Winrock International şi partenerul său local ONG „Onoarea şi Drepturile Femeii Contemporane”.