Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.11.2007

8 partide de opozitie califica Bugetului de Stat pentru 2008 drept unul discriminatoriu

Alianta „Moldova Noastra”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Democratiei Sociale, Partidul Social Democrat din Moldova, Partidul Popular Republican, Partidul Liberal, Partidul Social Liberal, Uniunea Centrista din Moldova au semnat o declaratie comuna prin care califica Proiectul Bugetului de Stat 2008 drept unul discriminatoriu, care ţine cont doar de apartenenţa politică a administraţiei locale şi nu este în concordanţă cu necesităţile şi problemele reale cu care se confruntă cetăţenii. Astfel, sumele alocate raioanelor conduse de reprezentanţi ai partidului de guvernământ depăşesc cu până la zece ori sumele alocate raioanelor guvernate de democraţi.

Semnatarii califica  această divizare a comunităţilor în „ai noştri” şi „ai lor” drept una extrem de periculoasă care poate dezbina societatea şi poate provoca destabilizarea societăţii.

Semnatarii atrag atenţia Băncii Mondiale, Uniunii Europene, Fondului Monetar Internaţional, precum şi altor donatori că sursele bugetare şi asistenţa din exterior sunt orientate spre susţinerea partidului de guvernământ, şi nu pentru soluţionarea gravelor probleme economice şi sociale cu care se confruntă ţara. 

Semnatarii cer guvernării să renunţe la o astfel de abordare şi să fie revăzut proiectul bugetului de stat, astfel încât resursele publice să fie repartizate în funcţie de necesităţile reale ale localităţilor şi ale cetăţenilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus