Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.11.2007

Intrevedere Marian Lupu - Filip Teodorescu

Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o întrevedere de lucru cu Filip Teodorescu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în ţara noastră, relatează Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova.  

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii referitor la stadiul actual al relaţiilor bilaterale moldo-române.

Părţile, de asemenea, au discutat aspecte privind deschiderea noii secţii consulare a Ambasadei României la Chişinău, acţiune care ar facilita circulaţia cetăţenilor moldoveni în spaţiul Uniunii Europene. Interlocutorii au accentuat faptul că inaugurarea unui nou edificiu consular român ar crea condiţii mai bune pentru înlesnirea obţinerii vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova şi ar atribui o dinamică pozitivă contactelor bilaterale. În context, a fost discutată şi posibilitatea ridicării vizelor de tranzit pentru România pentru cetăţenii moldoveni care deţin deja vize Schengen.  

De asemenea, au fost abordate aspecte privind posibilitatea acordării de către România a asistenţei logistice pentru funcţionarea la capacitate deplină a Centrului European Informaţional inaugurat recent în Parlamentul de la Chişinău pe lângă Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană. În acest sens, părţile au convenit să identifice în viitorul apropiat mecanismele de cooperare bilaterală pentru suplimentarea cu informaţii cu conţinut european a activităţii acestui Centru, pronunţându-se în context pentru intensificarea colaborării interparlamentare dintre forurile legislative de la Chişinău şi Bucureşti.    

În final interlocutorii au pledat în favoarea creşterii credibilităţii reciproce în relaţiile bilaterale dintre cele două state, reiterând necesitatea dezvoltării relaţiilor moldo-române bazate pe respect reciproc, respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ambelor state. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus