Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.11.2007

Spion cu alcoolemie 007 la curtea lui Voronin

Un ziarist cam cherchelit de la Chisinau s-a deconspirat in oficiosul prezidential “Moldova Suverana” ca ar fi spion roman.

Editorialistul Mihai Contiu, de la ziarul “Moldova Suverana”, sustine, intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu si premierului Tariceanu, ca a fost agent al Serviciului roman de Informatii Externe si ca serviciile secrete romanesti dezinformeaza conducerea Romaniei cu privire la adevarata stare de spirit din Republica Moldova.

"Va scriu toate aceste lucruri (…) pentru a va atrage atentia asupra faptului ca serviciile secrete romanesti care actioneaza in Moldova, cele de la linie, dezinformeaza conducerea Romaniei cu privire la adevarata stare de spirit din Moldova, spala uriase sume de bani prin intermediul publicatiilor, sponsorizarilor de carte, bonuri de consum curent la restaurant sau receptii, chitante de mana pentru recompensarea unor informatii furnizate de catre subiectii moldoveni, cumparari de cadouri pentru aceiasi subiecti, prime etc.", scrie Contiu in editia de vineri a ziarului.

Contiu mai pretinde ca i s-a cerut sa se infiltreze in anturajul presedintelui Vladimir Voronin, ceea ce a refuzat, pentru ca nu voia sa faca "spionaj politic" si pentru ca stia, "sfatuit de un as al spionajului romanesc", ca este pasibil de a fi anchetat penal si condamnat de statul pe teritoriul caruia actiona.

El acuza Ambasada Romaniei din Chisinau ca a vrut sa desconspire faptul ca a fost “agent de informatii asociat al Serviciului roman de Informatii Externe pentru Republica Moldova, incepand cu anul 1988 si pana in urma cu doi ani”.

Editorialistul este cetatean roman rezident in Republica Moldova. El "ofera" un nume care dezinformeaza cu privire la situatia spionajului romanesc in R. Moldova - Ion Negescu, fost consul al Romaniei in R. Moldova, "ofiter de linie al Serviciului de Informatii Externe al Romaniei", dupa cum sustine Contiu.

Potrivit NewsIn, Mihai Contiu este un personaj pitoresc cunoscut destul de bine in mediul intelectual basarabean, mai ales prin faptul ca ani de zile nu a avut un loc de munca si tot timpul si-l petrece in barul Uniunii Scriitorilor. De altfel, insusi Contiu se descrie in scrisoarea deschisa adresata presedintelui Basescu si premierului Tariceanu drept "unul dintre cei mai neconventionali agenti informatori". El explica de ce: "Nu mi-am construit o fizionomie stearsa, ci pregnant identificabila si confortabila in raport cu optiunile mele estetice, dar si pentru ca, nu fac niciun secret din asta, imi plac berea si spritul, fapt care nu l-a impiedicat pe un mare specialist in arta spionajului din Romania sa-mi spuna ca merit o statuie".

Sursa: Cotidianul, Georgeta Ghidovat

Citeste si:

Interesul public - Moldova scoate din pălărie spionul „Dandana“

Jurnalul National - Chişinău:Acuzaţii grave la adresa serviciilor de informaţii române 

HotNews.ro - Un fost agent SIE acuza serviciile secrete din Romania ca dezinformeaza conducerea tarii

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus