Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-16/3062-3062.html
Data: Nov 16, 2007 (21:15)

Reprezentantii Patriarhiilor Romana si Rusa se intalnesc la Sofia pe 22 noiembrie

Reprezentanţii Patriarhiei Române şi cei ai Patriarhiei Rusiei se vor întâlni, pe data de 22 noiembrie, la Sofia, în Bulgaria, a declarat, vineri, pentru ROMPRES, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române preotul Constantin Stoica.

'În cursul acestei săptâmâni, Patriarhia Moscovei a propus Patriarhiei Române ca loc de desfăşurare a întâlnirii comisiilor de dialog ale celor două biserici alte două ţări majoritar ortodoxe - Serbia sau Bulgaria, argumentând că sunt mai apropiate de România şi de Rusia. Patriarhia Română a acceptat ca loc de desfăşurare Sofia, urmând ca întâlnirea să aibă loc joi, 22 noiembrie', a explicat preotul Stoica.

Patriarhia Rusă a propus, pe 9 noiembrie, ca întâlnirea să aibă loc în Elveţia sau Austria, pe teritoriu protestant, respectiv catolic. În răspunsul transmis Patriarhiei Ruse, Patriarhia Română menţiona că ar prefera ca dialogul celor două comisii ale Bisericilor Ortodoxe surori să aibă loc într-o ţară majoritar ortodoxă - Cipru sau Grecia.

Delegaţia Patriarhiei Române, care va participa la convorbirile cu reprezentanţii Rusiei, este condusă de arhiepiscopul Târgoviştei, ÎPS Nifon, alături de care se vor afla episcopul Dunării de Jos, PS Casian, episcopul vicar patriarhal PS Ciprian Câmpineanul şi Vlad Cubreacov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Din delegaţia Patriarhiei Rusiei fac parte Mitropolitul de Cernăuţi, ÎPS Onufrie, episcopul vicar de Hotin, PS Marchel, episcopul delegat al Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei, PS Marc şi preotul Nicolae Balaşov.

Sursa: ROMPRES/(Victoria Vioară)