Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.11.2007

In perioada 16 noiembrie - 23 noiembrie 2007 vor fi expuse la licitatie cu "strigare" pachetele de actiuni ale statului in 83 de intreprinderi

La 16 noiembrie 2007, ora 10.00, în cadrul Bursei de Valori a Moldovei va începe licitaţia de vânzare a acţiunilor, proprietate de stat. Licitaţia este iniţiată de către Agenţia Proprietăţii Publice de pe lângă Ministerul Economiei si Comertului (www.mec.md).

Ultima licitaţie cu acţiunile ce aparţin statului, s-a petrecul la Bursa de Valori la finele anului precedent. În luna Mai al anului curent a fost adoptată “Legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice”. În cadrul acestei legi, statul iniţializează prima licitaţie.

Modul de petrecere a licitaţiei – vânzarea acţiunilor ca pachete unice prin intermediul licitaţiilor cu strigare, fiind asigurate astfel principiile publicităţii, transparenţei şi egalităţii tuturor participanţilor.

Lista emitenţilor expuşi spre vânzare conţine 83 societăţi pe acţiuni din diferite ramuri ale economiei naţionale, care sunt situate, în general, în oraşele municipale şi raionale ale Republicii Moldova.

Licitaţia prezintă interes prin faptul că investitorii pot deveni proprietari a pachetelor importante sau chiar de control, iar în unele cazuri şi proprietari a 100% dintr-o societate pe acţiuni, deoarece la mai mult de jumătate de emitenţi pachetele de acţiuni constituie de la 20% la 100% din capitalul social.

Licitaţiile vor avea loc în fiecare zi începând cu ora 10.00, până la 23 noiembrie 2007 (inclusiv).

Toate tranzacţiile în cadrul Bursei de Valori a Moldovei se realizează numai prin intermediul companiilor de brocheri acreditate la bursă. Lista lor şi telefoanele de contact pot fi găsite în sala de tranzacţionare a bursei sau pe site-ul bursei www.moldse.md.

Orice doritor de a participa la licitaţie trebuie să se adreseze din timp la o companie de brokeri, să încheie un contract de prestare a seviciilor de brokeraj şi să perfecteze un ordin de cumpărare a unor sau altor acţiuni.

Comunicatul informativ privind desfăşurarea licitaţiei a fost publicat la 6 noiembrie 2007 în “Monitorul Oficial” şi plasat pe site-ul bursei www.moldse.md.

· Regulamentul privind vînzarea acţiunilor proprietate publică la Bursa de Valori a Moldovei · 16.11.2007 - 23.11.2007 · Informaţii suplimentare despre licitaţia 16.11.2007 - 23.11.2007

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus