Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.11.2007

Ajutor nerambursabil din partea Guvernul Republicii Populare Chineze

Potrivit unui comunicat de presa al MEC, Guvernul Republicii Populare Chineze a acordat Republicii Moldova un ajutor nerambursabil in valoare de 2 mln.$., intru diminuarea consecintelor secetei   Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon si Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii China  E.S. Jianwei Gong au semnat miercuri, 14 noiembrie 2007,  Acordul intre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Republicii Populare Chineze cu privire la acordarea unui ajutor nerambursabil in valoare de 2 mln.$.

Acordului in cauza prevede acordarea Republicii Moldova, pe parcursul anului 2008, a unui ajutor nerambursabil sub forma de bunuri, intru diminuarea consecintelor secetei.

Pe parcursul anilor 2001-2007 Republica Populara Chineza a acordat Republicii Moldova ajutoare nerambursabile sub forma de bunuri in valoare de 45 mln. yuani. Astfel, in perioada anilor 2001-2006 a fost oferit ajutor nerambursabil sub forma de grau in valoare de 5 milioane yuani, 10 milioane yuani pentru Dotarea Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie si Reabilitare a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale (7,3 milioane yuani), Crearea centrului de medicina traditionala Chineza in Republica Moldova (2,7 milioane yuani), 10 mln. yuani pentru dotarea Centrului National Stiintifico–Practic de Sanatate Reproductiva, Genetica Medicala si Planificare Familiala cu echipament medical si dotarea a 100 de laboratoare de informatica, inzestrate fiecare cu 15 unitati de calculatoare, etc.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus