Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.11.2007

Polonia va realiza in Moldova peste 13 programe de asistenta tehnica in cooperare cu ONG-urile locale

Potrivit serviciului de presa al MAEIE,  Eugenia Kistruga, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, l-a primit pe Krzysztof Suprowicz, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polonia la Chişinău.

Ambasadorul polonez a menţionat că ţara sa va realiza în Moldova peste 13 programe de asistenţă tehnică în cooperare cu ONG-urile locale, dintre care 5 programe vor fi implementate cu coordonarea instituţiilor de stat. Vor fi realizate, de asemenea, proiecte în baza granturilor mici pentru dezvoltarea infrastructurii, aprovizionării cu apă, proiecte de gazificare în Găgăuzia, precum şi 2 proiecte oferite de parohia romano-catolică, printre beneficiarii cărora se numără nu doar diaspora poloneză, ci şi populaţia raioanelor din republică. Suma totală a acestora constituie aproximativ 4 mln. zloţi polonezi (1 mln. 600 mii euro).

La rândul său, Eugenia Kistruga a exprimat sincere mulţumiri şi aprecierea Guvernului Republicii Moldova pentru ajutorul umanitar acordat de către Polonia în valoare de 350 000 euro pentru depăşirea impasului economic cauzat de seceta din anul curent.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus