Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-09/2978-2978.html
Data: Nov 9, 2007 (22:14)

Intrevedere Andrei Stratan - Terry Davis

Astăzi, 9 noiembrie 2007,  Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul  Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu  Terry Davis, Secretarul General al Consiliului Europei, aflat în vizită în ţara noastră cu ocazia  deschiderii Institutului Naţional al Justiţiei, relatează Direcţia Mass-Media şi Relaţii cu Publicul a MAEIE.

În cadrul întrevederii, au fost abordate o serie de subiecte privind cooperarea Republicii Moldova în cadrul CE,  desfăşurarea reformelor  democratice, armonizarea legislaţiei cu standardele europene. De asemenea,  a fost examinată  problematica transnistreană, în special  din perspectiva respectării drepturilor omului.

Terry Davis a  apreciat înalt experienţa Moldovei  în promovarea dialogului interetnic, care poate fi preluată şi de alte state europene şi a subliniat că ţara noastră poate conta şi în continuare pe asistenţa CE.

În altă ordine de idei, şeful diplomaţiei moldoveneşti l-a informat pe înaltul oaspete despre evoluţiile în procesul de integrare europeană, cooperarea ţării la nivel regional, Republica Moldova urmând să preia preşedinţia în exerciţiu în Iniţiativa Central-Europeană, Centrul Regional pentru Asistenţă în Verificarea şi Implementarea Controlului asupra Armelor (RACVIAC), Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), Acordul de Comerţ Liber în Europa Centrală (noul CEFTA) şi Iniţiativa pentru Sănătate în Europa de Sud-Est.