Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.11.2007

Parlamentul a ratificat in doua lrecturi Acordul privind facilitarea regimului de vize

Parlamentul a ratificat, ieri, in doua lrecturi Acordul privind facilitarea regimului de vize,  semnat la Bruxelles la 10 octombrie.  In opinia ministrului de externe si integrarii europene, Andrei Stratan, documenul va fi ratificat de Parlamentul European la 12 noiembrie.

Acordul privind facilitarea regimului de vize prevede o serie de înlesniri pentru cetăţenii moldoveni care vor să obţină o viză de intrare în Uniunea Europeană.

Astfel, se vor elibera vize gratuite pentru studenţi, cetăţenii până la 18 ani, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti, participanţi la activităţi culturale şi sportive, transportatori sau pensionari.

Persoanele care călătoresc mult pe teritoriul statelor UE vor putea beneficia şi de vize cu intrare multiplă cu un termen de valabilitate extins, de la 1 an la 5 ani.

Cei care vor trebui să plătească pentru viză, preţul unei vize rămâne de 35 Euro. Cetăţenii altor state plătesc 60 de Euro pentru o viză de intrare în Uniunea Europeană.

 

Cititi si: Comentariile Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene la acordul privind facilitarea regimului de vize şi acordul privind readmisia 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus