Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.11.2007

Primul fond de pensii private se pregateste de lansare

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare din 8 noiembrie 2007 a fost avizată înregistrarea de stat a primului fond nestatal de pensii.

Potrivit unui comunicat al Comisiei, Consiliul de administraţie al C.N.P.F. a votat unanim avizarea înregistrării de stat a Fondului Nestatal de Pensii numit „Primul Fond de Pensii”, la solicitarea Companiei de Asigurări „Victoria Asigurări”SRL.

Urmare a analizei materialelor depuse de către CA „Victoria Asigurări”SRL, precum şi a indicatorilor principali privind activitatea companiei, s-a constatat că acestea corespund cerinţelor stabilite prin normele legale în vigoare şi permit companiei crearea unui fond nestatal de pensii. Astfel s-a menţionat, că CA „Victoria Asigurări” SRL este înregistrat în Registrul de stat al întreprinderilor şi organizaţiilor, dispune de 3 licenţe pentru activitate în domeniul asigurărilor, iar conform datelor din raportul financiar la situaţia din 1 octombrie 2007 volumul total al rezervelor de asigurare constituie cca 11,8 mil. lei, coeficientul de lichiditate al activelor admise să acopere rezervele de asigurare fiind de 1,6.

Decizia privind constituirea unui fond nestatal de pensii s-a aprobat la adunarea generală a asociaţilor CA „Victoria Asigurări” SRL din 22 iunie 2007, la care s-a stabilit, că denumirea acestuia urmează a fi „Primul Fond de Pensii”, capitalul social - 10 000 lei, unicul fondator fiind CA”Victoria Asigurări”SRL. Conform statutului acesta se constituie ca fond de tip deschis.

Reprezentantul fondatorului a menţionat că nu s-a fixat un termen anume în care fondul urmează să înceapă activitate, dar se intenţionează ca fondul să fie înregistrat cît de curînd posibil, precizînd că următorul pas care trebuie să întreprindă compania va fi obţinerea licenţei managerului pentru dreptul de a desfăşura această activitate, conform legislaţiei în vigoare.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus