Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.11.2007

De la 1 ianuarie 2008 automobilele cu numere transnistrene nu vor putea ieşi din Moldova

De la 1 ianuarie 2008 automobilele cu numere transnistrene nu vor putea ieşi din Moldova

Automobilelor înmatriculate în regiunea transnisetreană  li se va interzice traversarea frontierie de stat a Moldovei de la 1 ianuarie 2008, iar începând cu anul 2009 – circulaţia pe întreg teritoriul ţării. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat miercuri în şedinţa Guvernului de la Chişinău.

Guvernul şi-a motivat decizia prin faptul că intenţionează să creeze o Bază Centrală de Date şi să pună la punct Registrul de Stat al Transportului. Ministrul Dezvoltării Informaţionale Vladimir Molojen a precizat că noile reguli vor fi aplicate pe teritoriul întregii ţări, indiferent dacă proprietarii vehiculelor au buletin de reşedinţa în partea stângă sau dreaptă a Nistrului.

Conform documentului, pe parcursul a 6 luni proprietarii autoturismelor cu numere transnistrene de înmatriculare vor avea posibilitatea să perfecteze actele ce ţin de procedura de devamare a automobilelor în mod suplimentar. Diferenţa de cost dintre taxele perceptate de serviciile vamale din Transnistria şi cele ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la introducerea unui automobil în ţară, este de 70-75%.

Hotărârea de Guvern mai prevede că în cazul maşinilor introduse în Transnistria până în anul 1993, nu vor fi efectuate procedurile vamale. Potrivit Ministerului Dezvoltării Informaţionale,  procedurile de reînregistrare ar trebui să fie urmate de către circa 200 de mii de proprietari ai unităţilor de transport. În legătură cu decizia menţionată, autorităţile Ucrainei şi României vor fi puse la curent în legătură cu interzicerea intrării pe teritoriul acestor state a maşinilor din Moldova cu numere  transnistrene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus