Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.11.2007

In perioada 16 noiembrie - 23 noiembrie 2007 vor fi expuse la licitatie cu "strigare" pachetele de actiuni ale statului in 83 de intreprinderi

Potrivit unui comunicat de presa al MEC, Ministerul Economiei si Comertului de comun cu Agentia proprietarii publice anunta despre desfasurarea in perioada 16 noiembrie - 23 noiembrie 2007,  a licitatiilor cu "strigare" pentru vanzarea valorilor mobiliare, proprietate de stat, in loturi unice  la Bursa de Valori .

„La licitatie vor fi expuse pachetele de actiuni ale statului in 83 de societati pe actiuni din toata tara. Valoarea totala a pachetelor de actiuni, la pretul lor de expunere la licitatii, va constitui  316,9 mln. lei, fata de 241,1 mln. lei valoarea lor nominala” -  a comunicat Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon in  cadrul conferintei de presa de astazi.

Actiunea in cauza, este prima expunere spre vanzare a proprietatii publice a statului in cadrul noii Legi privind administrarea si deetatizarea proprietatii publice, ce a intrat in vigoare la 29 iunie 2007 si care prevede o abordarea noua a procesului de deetatizare si asigura o maxima transparenta a tranzactiilor de vanzare-cumparare a proprietatii publice a statului supusa privatizarii.

Din pachetele de actiuni a 83 de intreprinderi expuse spre vanzare in perioada nominalizata, la 14 societati pe actiuni statul detine mai mut de 75% din actiuni - 6 fabrici din ramura tutunului amplasate in diferite zone a republicii, S.A. „Energoconstructia”, S.A. „Aprovizelectro” etc.

- la 10 societati pe actiuni cota statului e intre 75% si 51% - S.A. „Zimbru Nord”, S.A. „Tipografia - Stefan Voda”, S.A. „Tipografia din Riscani” etc.

- la 11  intreprinderi cota statului este intre 51% si 30% - S.A. „Fabrica de conserve din Anenii Noi”, S.A. „Fabrica de branzeturi din Liova”, S.A. „Consocivil” etc.

- iar la 48 de intreprinderi  statul detine mai putin de 30% - S.A. „Cereale-Cahul”, S.A. „EuroCreditBank”, S.A. „Univescom”, S.A. „Carmez”, S.A. „Orhei -Vit” etc.

 

LISTA SOCIETATILOR  PE ACTIUNI, ALE CAROR VALORI MOBILIARE SUNT EXPUSE SPRE VANZARE 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus