Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.11.2007

Ministerul Economiei si Comertului lanseaza Campania de comunicare privind legalizarea capitalului

„Ministerul Economiei si Comertului lanseaza, incepand cu 6 noiembrie 2007,  campania de comunicare privind legalizarea capitalului” -  a anuntat Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon in cadrul conferintei de presa, desfasurata marti, 6 noiembrie.

Campania de comunicare prevede citeva actiuni desfasurate concomitent, menite sa informeze societatea economica despre procedura de legalizare a capitalului, in conformitatea cu noua Lege cu privire la liberalizarea economiei, intrata in vigoare la 11 mai 2007. Campania de comunicare se va desfasura in perioada lunilor noiembrie – decembrie 2007, si pe parcursul anului 2008.

Astfel, vor fi efectuate seminare informative cu reprezentantii fiecarui sector economic (sectorul, bancar, bursier, etc.),  agenti economici, partenerii sociali, autoritatile publice centrale si locale din toate raioanele republicii.

Drept suport informativ, va fi diseminat gratis Ghidul privind modul de legalizare a capitalului, ce contine informatie detaliata despre aspectele procedurale si tehnice de efectuare a procesului de legalizare a capitalului, conform Legii 111.

In  scopul familiarizarii publicului larg cu conceptul legalizarii capitalului, incepand cu saptamana curenta,  va fi lansat un spot publicitar la posturile de televiziune cu acoperire nationala si locala.

O alta actiune prevazuta in cadrul Campaniei de comunicare este deschiderea marti, 6 noiembrie, de catre Ministerul Economiei si Comertului a liniei telefonice directe, pentru oferirea consultatiilor telefonice la aspectele procedurii de legalizare a capitalului. Numarul liniei telefonice „fierbinti”  (+ 37322) 25-05-00.

Despre legalizarea capitaluluiLegalizarea capitalului poate fi efectuata pina la 1 ianuarie 2009. Toate procedurile  ce vizeaza efectuarea legalizarii capitalului sint aprobate. Astfel, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat procedura de legalizare a capitalului pe piata valorilor mobiliare, care stabileste cerinte generale fata de procedura de legalizare a capitalului pe piata valorilor mobiliare, modalitatea de legalizare a valorilor mobiliare pe piata extrabursiera, precum si modalitatea de legalizare a capitalului la bursa de valori. Consiliul de Administratiei Bancii Nationale a Moldovei a aprobat actele normative ce vizeaza procedura de legalizare a mijloacelor banesti si transferarea/scoaterea din Republica Moldova de catre persoanele fizice a mijloacelor respective. Ministerul Finantelor a aprobat un sir de acte intru facilitarea modului de achitare si de reflectare in evidenta contabila a legalizarii capitalului si amnistiei fiscale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus