Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.11.2007

Documentele internationale vor fi traduse din alte limbi in limba moldoveneasca si vice-versa

Documentele internationale vor fi traduse din alte limbi in limba moldoveneasca si vice-versa

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul va crea o structură specializată pentru efectuarea traducerilor oficiale a documentelor internaţionale din alte limbi în limba moldovenească şi vice-versa.

Chestiunea în cauză a fost examinată în cadrul unei şedinţe de lucru cu factori de decizie, prezidată de Primul-ministru Vasile Tarlev.

Andrei Stratan, viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe şi integrării europene a argumentat necesitatea creării structurii date prin faptul că odată cu realizarea măsurilor de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană, a crescut numărul de documente, tratate internaţionale care urmează să fie traduse şi certificate.

Vasile Tarlev a menţionat că Moldova a avansat mult în acţiunile sale de implementare a standardelor europene, deşi la compartimentul traducerii legislaţiei şi documentelor internaţionale mai este foarte mult de făcut.

Premierul a dispus crearea unui grup de lucru care va identifica  structura şi sursele de finanţare a instituţiei nou create.

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus