Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.11.2007

Cel mai mare complex comercial-distractiv de nivel european va fi inaugurat la Chisinau in semestrul trei al anului 2008

În cadrul expoziţiei specializate Imobil Moldova 2007, a fost prezentat, primul centru autohton de tip mall – MEGAPOLIS MALL.  Proiectul investiţional al acestui prim centru de tip mall din Moldova în sfera imobilelor comercial-distractive este realizat de către compania Shan Lian International Group. Prezent la expoziţie, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Gong Jianwei, a declarat că „acestea sunt primele investiţii chineze orientate spre asimilarea pieţei imobiliare moldoveneşti. Construcţia acestui complex comercial-distractiv, în care investitorul a investit 20 de milioane de euro, va deveni un exemplu concludent şi pentru alte companii chineze în ceea ce priveşte atractivitatea pieţei moldoveneşti”.

Cel mai mare complex comercial-distractiv de nivel european va fi inaugurat la Chişinău în semestrul trei al anului 2008. Au fost finisate deja toate lucrările de construcţie a edificiului, precum şi lucrările de finisaj exterior, iar în prezent sunt în toi lucrările de finisaj interior. Concomitent, compania care gestionează imobilul complexului, – „Gofma Consulting” – a încheiat deja contracte pe termen lung cu arendaşii pentru circa 80 la sută din suprafaţa totală a complexului.

Primul centru de tip mall de la Chişinău este amplasat în zona forestieră a sectorului Ciocana al capitalei, în clădirea preconizatei uzine de computere. Suprafaţa totală a Megapolis Mall este de peste 30 000 m. p. Soluţia arhitecturală în stil „high tech” corespunde standardelor europene prin respectarea ultimelor cerinţe în domeniul industriei. Complexul va include 2 ascensoare panoramice şi 6 ascensoare pentru persoane şi materiale, iar legătura între etajele Megapolis Mall va fi asigurată de 6 escalatoare. Complexul va dispune de o parcare auto  enormă – cu peste 1000 de locuri. Pe lângă asigurarea unui finisaj elegant de interior şi exterior, vor fi amenajate şi toate teritoriile adiacente şi creată infrastructura necesară. Potrivit proiectului de construcţie, în apropierea nemijlocită a Megapolis Mall vizitatorii vor putea savura frumuseţea şi răcoarea unui scuar, copiii vor beneficia de un teren de jocuri bine amenajat, totodată, confortul vizitatorilor va fi asigurat şi de funcţionarea numeroaselor terase, amplasate pe întreg teritoriul complexului.  

Proiectul complexului prevede de asemenea amplasarea unei galerii de buticuri, clasificate după mărfurile comercializate. Componenta comercială va include hiper-marketuri de produse alimentare şi electrocasnice, peste 300 de magazine. Echipa de arendaşi, selectată minuţios, va fi divizată în grupuri după principiul comercial; fluxurile comerciale corect planificate, în combinaţie cu sistemul lejer de navigare, le vor permite cumpărătorilor să se orienteze uşor în fluxul de mărfuri şi să-şi utilizeze eficient timpul la efectuarea cumpărăturilor. Pentru asigurarea confortului cumpărătorilor cu copii, pe teritoriul centrului vor fi instalate, cu titlu de pionierat în Moldova, monitoare de format mare, care vor transmite imagini curente din camera pentru copii. Particularitatea distinctivă a centrelor de tip mall rezidă în infrastructura de agrement foarte dezvoltată, care, la Megapolis Mall, va include o impunătoare reţea de baruri şi restaurante, bowling, cazino, cinema multiplex, discotecă şi altele. De asemenea, vizitatorii centrului vor beneficia de servicii bancare, vor putea face fitness, accesa internetul, utilizând totodată şi serviciile saloanelor de frumuseţe, atelierelor de croitorie, agenţiilor de turism etc.

Deschiderea primului centru de tip mall în Republica Moldova va permite de a conferi o coloratură nouă capitalei noastre şi va deveni un stimulent suplimentar pentru dezvoltarea comerţului şi industriei de agrement din Chişinău. Potrivit directorului executiv al companiei-investitoare Shan Lian International Group, „investiţiile de proporţii ale companiei chineze în economia R. Moldova vor deschide noi oportunităţi şi noi locuri de muncă pentru locuitorii capitalei. De asemenea, construcţia primului centru de tip mall la Chişinău va deveni un stimulent eficient pentru dezvoltarea infrastructurii întregului municipiu”.

Grupul de companii Shan Lian International Group a demarat realizarea grandiosului proiect investiţional de construcţie a primului centru de tip mall la Chişinău – Megapolis Mall – în anul 2006. Menţionăm că Shan Lian International Group este prezent cu diverse proiecte investiţionale de nivel internaţional şi în aşa ţări, cum ar fi  România, Australia şi China. Investiţiile acestei companii figurează şi în construcţia diverselor centre comerciale de proporţii, blocuri de locuit, oficii, fabrici, depozite, în prestarea serviciilor de transporturi şi servicii de comerţ internaţional.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus