Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.11.2007

Ucraina intentioneaza sa desfasoare o serie de actiuni care vor pune in discutie masuri privind consolidarea securitatii in regiunea Marii Neagre

Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, l-a primit pe Serghii PIROJKOV, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în ţara noastră, relateză Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova.

Marian Lupu a reiterat interesul Parlamentului de la Chişinău pentru dezvoltarea ascendentă a relaţiilor interparlamentare cu Rada Supremă de la Kiev. În context, spicherul a subliniat oportunitatea identificării unor mecanisme suplimentare de cooperare între cele două foruri legislative, în particular menţionând disponibilitatea Parlamentului Republicii Moldova de a crea o comisie interparlamentară de cooperare şi de a semna un nou Acord de Cooperare interparlamentară cu Parlamentul ucrainean.

Interlocutorii au pledat pentru intensificarea dialogului bilateral moldo-ucrainean în virtutea aspiraţiilor europene pe care le împărtăşesc cetăţenii Republicii Moldova şi Ucrainei. În context, a fost stipulat interesul ambelor părţi pentru impulsionarea cooperării comercial-economice moldo-ucrainene şi colaborării transfrontaliere.

În altă ordine de idei, ambasadorul ucrainean a comunicat faptul că în contextul Preşedinţiei în cadrul Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră Ucraina intenţionează să desfăşoare o serie de acţiuni care vor pune în discuţie măsuri privind consolidarea securităţii în această regiune. În context, diplomatul a subliniat faptul că la mijlocul lunii noiembrie Ucraina va desfăşura o conferinţă internaţională în problema conflictelor îngheţate. 

Părţile, de asemenea, au discutat aspecte ce vizează procesul de reglementare a conflictului transnistrean, diplomatul ucrainean accentuând faptul că Ucraina susţine ultimele iniţiative ale Preşedintelui Republicii Moldova în acest sens. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus