Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-06/2889-2889.html
Data: Nov 6, 2007 (00:32)

BERD investeste 41,6 milioane de euro in constructia Chisinău Shopping Mall

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acceptat luni, 5 noiembrie conceptul prioiectului de construcţie a unui complex comercial şi de agrement lângă Chişinău, valoarea totală a proiectului fiind de 59,5 milioane euro. Decizia finală boardului BERD urmează a fi luată la 11 decembrie 2007.

Proiectul va fi construit la doi kilometri Sud de Chişinău şi va avea o suprafaţă de 72 mii de metri pătraţi. Complexul va fi dezvoltat, construit şi operat de compania Lemi Invest, deţinută în proporţii egale de Summa AS şi Colonnafin BV. Chişinău Shopping Mall va fi închiriat unor firme internaţionale şi locale, care sunt şi chiriaşii unuia dintre centrele comerciale deţinute de Summa AS şi Colonnafin în Bucureşti, complex dezvoltat şi operat de Anchor Group.

Anchor Grup este specializat în dezvoltarea şi managementul de proiecte imobiliare şi este prezent pe piaţa imobiliară din România din anul 1999. Compania este parte a grupului Fiba, cu activităţi în domeniile financiar, retail, imobiliar. Fiba Holding deţine 43 de companii în 10 ţări.