Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.11.2007

Artur Resetnicov a fost desemnat pentru functia de director al Serviciului de Informatii si Securitate

Artur Resetnicov a fost desemnat pentru functia de director al Serviciului de Informatii si Securitate

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a fost prezent la şedinţa plenară a Parlamentului, în cadrul căreia a fost aprobată candidatura lui Artur Reşetnicov, desemnat de şeful statului, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii si Securitate, a relatat  Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova.

Noul director al SIS a depus jurămîntul în faţa Preşedintelui ţării şi deputaţilor din Parlament.

Tot astăzi, Vladimir Voronin  l-a prezentat pe Artur Reşetnicov colaboratorilor Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Preşedintele a apreciat înalt activitatea desfăşurată de Ion Ursu în cadrul organelor de conducere ale SIS, iar în ultimii 6 ani în calitate de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, menţionînd ca aceasta a coincis cu evenimente de importanţă strategică pentru consolidarea suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

În cadrul festivităţii şeful statului i-a înmînat lui Ion Ursu, ex-director al SIS, Ordinul „Ştefan cel Mare”, conferit pentru merite deosebite în asigurarea securităţii statului, pentru serviciu ireproşabil şi înalt profesionalism.

Preşedintele şi-a exprimat convingerea că Ion Ursu va activa la fel de eficient şi  în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Elenă.

Vladimir Voronin a remarcat competenţa, experienţa de activitate a lui Artur Reşetnicov în funcţiile de consilier prezidenţial în probleme juridice şi de şef al Direcţiei Drept şi Relaţii Publice al Aparatului Preşedintelui, arătîndu-se convins că  profesionalismul şi calităţile personale ale noului director SIS îi vor permite să îndeplinească cu mult succes şi atribuţiile de conducător al Serviciului de Informaţi şi Securitate.

Şeful statului a subliniat importanţa menţinerii de către noul director al SIS a bunelor tradiţii şi continuităţii in activitatea Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar şi consolidării capacităţilor acestei instituţii de a face faţă provocărilor şi eventualelor pericole pentru securitatea naţională şi internaţională.  În context, Preşedintele s-a referit la necesitatea intensificării cooperării SIS cu structurile similare din alte ţări, în special cu cele din statele UE, precum şi cu instituţiile publice din stat.

De asemenea, Vladimir Voronin a relevat că, începînd cu 1 ianuarie 2008, efectivul Serviciului de Informaţii şi Securitate va activa în corespundere cu Legea despre statutul ofiţerului de informaţii şi securitate, ceea ce va impune noi exigenţe şi responsabilităţi în exercitarea atribuţiilor de asigurare a securităţii naţionale în diverse domenii.

*** 

Video pe aceasta tema:

Video ProTv: De la Presedintie la Serviciul de Informatii si Securitate

Consilierul presedintelui pe probleme juridice a fost numit astazi, prin votul parlamentarilor comunisti, in functia de director al SIS.Liderul PPCD s-a aratat ingrijorat ca, prin numirea lui Artur Resetnicov, institutia va fi in continuare subordonata presedintiei.    

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus